Bij een hybride hypotheek gaat het om een combinatie van spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Deze vorm van hypotheek geeft je de flexibiliteit om tussentijds te kiezen voor om te gaan sparen tegen spaarrente die gelijk is aan de hypotheekrente of te gaan beleggen.

De maandlasten wat bestaat uit 2 onderdelen: het hypotheekrente over het geleende bedrag en een premie.

Die premie bestaat weer uit 2 delen. Een bedrag voor de overlijdensrisicodekking en een een bedrag voor kapitaalopbouw. Mocht je in het ergste geval komen te overlijden, dan keert de verzekering een bedrag uit waarmee de hypotheek wordt afbetaald. Op die manier kunnen je nabestaanden in het huis blijven wonen.

Bij het tweede deel van de premie kun je kiezen voor een hypotheekrentefonds of dat je belegt in verschillende beleggingsfondsen. Kies je voor een hypotheekrentefonds dan ontvang je rente dat gelijk staat aan je hypotheekrente.

Aflossen
Nadat de looptijd van je hypotheek termijn is bereikt, los je je hypotheek af met je kapitaalverzekering die in de looptijd hebt opgebouwd. Doordat je tussentijds geen aflossingen hebt gedaan, heb je maximaal kunnen profiteren van de hypotheekrente aftrek.

Belangrijk om te weten: de keuze die je neemt voor sparen, beleggen of een combinatie ervan is, zorgt er voor dat het rendement niet, gedeeltelijk of geheel gegarandeerd is.

Let op: Door de nieuwe hypotheekregels komt een hybride hypotheek die vanaf 1 januari 2013 wordt afgesloten niet meer in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek.